Десетки българи откликнаха на зова за помощ на  Златка Терзиева,

...
Десетки българи откликнаха на зова за помощ на  Златка Терзиева,
Коментари Харесай

Непознати искат да подарят кола на Златка

Десетки българи откликнаха на зова за помощ на  Златка Терзиева, чийто автомобил е най-засегнат от зрелищната злополука в Пловдив, при която пийнал юноша с колата си опустоши 5 паркирани автомобила.

След репортаж на Нова тв се обадиха доста хора, които желаят да оказват помощ на дамата с увреждания. Колата й е безусловно премазана. 65-годишната пенсионирана учителка по математика към момента е в потрес. Щетите наподобяват непоправими.

За Златка автомобилът е от първа нужда. Жената, която е неработоспособен, до преди два дни е разчитала само на остарялата си кола, с цел да се придвижва на открито. Ден преди съдбовния случай платила налога на автомобила, предходна механически обзор и заплатила паркомястото до блока си.

След като описали вредите, от застрахователната компания й обяснили,че на този стадий не могат да й изплатят и стотинка обезщетение. Трябвало да мине дългата процедура- първо делото против отговорния водач, след това решението на съда, по-късно да се заведе цивилен иск против лидера и на по-късен стадий да се дефинира паричната награда.

Сред писмата, в които се предлага помощ, идва едно и от Нидерландия. Там живее Иван Недялков. „ Един човек  не заслужава по този начин да бъде засегнат от различен човек от обществото. Веднага се замислих, че имам един свободен автомобил, който, след като бъде тестван от мен, бих дарил на госпожата безплатно, защото… Защото го почувствах, че желая да направя едно положително нещо “, описа той.

Владимир Гьорев от „ Люлин “ също желае да помогне.

„ Снощи се прибрах късно и гледах късната емисия и видях дамата. Нейната кола беше най-пострадала и ми стана жалост “, споделя той.

Владимир е подготвен да поддържа дамата освен финансово, а и с времето си, с цел да е сигурен, че ще може да кара умерено и ще си избере подобаващ автомобил. „ Ще отида персонално до Пловдив и ще й оказа помощ със закупуването на автообил. Ще изберем, ще отидем да го купим и да го прехвърлим. Тя е възрастна  жена не може сама да се оправи с тези неща “, добавя Гьорев.

„ Аз пари не желая, единствено в случай че може да се появи като по знамение едно автомобилче на мястото на моето другарче, ще бъде прелестно “, споделя Златка.

А с цел да има тя ново другарче Владимир предлага вид за обединена доброта. Търси автокъща, с която да се свърже, с цел да избере кола и по този начин потърпевшата да се върне на пътя допустимо най-скоро.  „ От Пловдив от някоя автокъща някой в случай че прояви предпочитание да помогне, да не се разигравам аз до Пловдив или тя до София. Ако никой не прояви предпочитание да помогне да закупим отдалечено кола, тогава аз ще отида “, споделя той.

Вълната от съпричастност стигна и до Бургас. Хора от морския град също са се свързали с дамата. Те даже поставили кутии за дарения в магазини, с цел да събере сумата за автомобил. Желание за поддръжка пристигна и от Германия, където през днешния ден живее някогашен възпитаник на пенсионираната учителка Златка, който също желае да ѝ помогне.

„ Благодаря на всички тези хора, които са толкоз сърцати “, споделя Златка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР